Portal semantic Pagini Favorite:Căutare - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Portal semantic Pagini Favorite:Căutare

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare

Refluxul gastro esofagian al bebelusilor

Refluxul gastro esofagian al bebelusilor este un simptom comun in primul an de viata al bebelusilor.

Refluxul gastro esofagian este atunci continutul stomacului vine inapoi in esofag sau chiar in gura.Bebelusii au acest reflux datorita valvei musculare de la capatul esofagului, care are proprietatea de a pastra produsele alimentare in burtica, care nu s-a dezvoltat in mod corespunzator inca.

Cand burtica bebelusului este plina, mancarea si acidul pot sa vina inapoi, lucru care duce la cantitati mici de lapte in gura sau chiar la voma.
Pe parcursul primului an de viata al copilului, valva musculara devine tot mai puternica si va putea sa pastreze alimentele in stomac, iar refluxul scade.

La aproximativ jumatate din bebelusi se manifesta acest reflux in primele 3 luni de viata, dar devine o problema serioasa doar pentru foarte putini. La varsta de 10 luni doar 5 % din bebelusi mai au reflux gastro esofagian.

Copilul tau poate sa aiba in gura putin lapte dupa ce mananca sau daca sughite. El poate chiar tusi cateodata dupa alaptare daca putin lapte a mers pe un drum gresit.

Acest lucru este normal, nu trebuie sa te ingrijorezi, dar asigura-te ca ai intotdeauna la indemana un servetel sau o bucata de tesatura. Atat bebelusii alaptati cat si cei hraniti cu lapte praf pot sa aiba reflux.

Faptul ca micutul are lapte in gurita dupa ce mananca nu este un lucru care ar trebui sa te ingrijoreze, dar vorbeste cu un medic daca observi urmatoarele: citeste mai mult[1]


Unelte personale