Ajuta-ti bebelusul sa invinga raceala! - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Ajuta-ti bebelusul sa invinga raceala!

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Ajuta-ti bebelusul sa invinga raceala!

Temperaturile scazute ale noului anotimp te pot afecta atat pe tine, cat si pe puiul tau. Daca tu te poti proteja singura impotriva gripei de sezon, bebelusul tau are nevoie cu siguranta de sustinerea ta.

Iti amintesti cat de rau te-ai simtit cand ai avut ultima data gripa? Iti poti astfel imagina cum se simte micutul tau, mai ales atunci cand este racit pentru prima data.

Nu este usor, dar trebuie sa fii acum puternica pentru amandoi - grija ta si imunitatea celui mic vor indeparta in mod eficient virusii responsabili.

Pentru a intelege mai bine ceea ce se intampla in starea de sanatate a copilului tau, trebuie sa stii ca virusii se transmit de cele mai multe ori pe calea aerului, trecand de la persoana deja afectata la cea sanatoasa prin stranut ori tuse.

Micii inamici patrund in organism prin nas si gat si se multiplica, imprastiindu-se apoi prin corp si afectand si alte zone.

Micii inamici patrund in organism prin nas si gat si se multiplica, imprastiindu-se apoi prin corp si afectand si alte zone.

Ajuta - ti bebelusul sa invinga raceala! Inca de la primele simptome, mamica trebuie sa ia masuri pentru ca raceala sa nu il afecteze prea mult pe cel mic.


Bebelusul racit:

- stranuta,
- se confrunta cu o scurgere nazala si oculara,
- are gatul rosu,
- intampina dificultati la inghitirea alimentelor si lichidelor,
- are ganglionii mariti,
- nu are pofta de mancare si nici de joaca,
- plange fara motiv, este iritat sau, dimpotriva, apatic,
- are temperatura,
- are scaune frecvente,
- are o tenta albastruie a pielii si ungiilor.

Atunci cand observi aparitia unuia sau mai multor simptome, informeaza de urgenta medicul de familie sau pe cel pediatru. Nu uita ca, daca puiul tau are sub sase luni de viata, chiar si o simpla raceala ii poate fi fatala sau poate avea repercusiuni in timp.


Pe langa tratamentul prescris de medic, ce trebuie urmat cu strictete si fara depasirea cantitatilor prescrise, ajuta-ti copilul sa lupte impotriva racelii astfel:

- asigura o temperatura constanta intre 25 si 30 de grade Celsius in camera celui mic,
- o data pe zi aeriseste camera, ducand copilul intr-o alta incapere si aducand-ul inapoi in patutul sau abia la jumatate de ora dupa inchiderea geamurilor,
- daca transpira, ai grija sa ii schimbi hainutele in mod constant, si evita sa il lasi in curent,
- daca trebuie sa il scoti din casa, imbraca-l potrivit, insa nu exagera cu grosimea hainutelor; obligatoriu, ai grija ca nasul si gura sa ii fie acoperite cu un fular,
- asigura-i micutului o cantitate suficienta de lichide prin ceaiuri, lapte, supe; deshidratarea este dusmanul cel mai mare al organismului supus gripei,
- evita ca micutul sa intre in contact cu alte persoane, indiferent daca acestea sunt racite sau nu; o perioada limitata de carantina il va ajuta sa evite eventualele complicatii.

Fii o mamica grijulie - stii doar ca nimic nu se compara cu zambetul puiului tau, sanatos.mai mult despre[1]


Unelte personale