Bebelusii si animalele de casa - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Bebelusii si animalele de casa

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Bebelusii si animalele de casa

Poza de familie: mama, tata, cei doi copii si cainele casei. Sau pisica. Sau variatiuni pe aceasta tema. Oriunde, in lumea civilizata, familia inseamna si copii, si animale.

Copiii si animalele, intotdeauna o intalnire de gradul III. Fie ca animalul a fost primul venit sa umple un loc intr-o tanara familie ce si-a exersat atributiunile de parinti cu un catel, pisica sau ceva mai exotic – iguana mea dragalasa! – pana la aparitia unui bebelus, fie ca ai luat animalul dupa nasterea copilului.

Cert e ca atunci cand cele doua notiuni se intalnesc, se clatina din temelii echilibrul casei. Incep grijile de ambele parti. E sigur un bebelus in prezenta unui animal de casa? Si, la urma urmei, de ce sa iti complici existenta cu un animal?

Un animal de casa este o responsabilitate mare, asa incat, daca esti o persoana ocupata, care oricum petrece putin timp cu copilul, nu te gandi ca un catel va fi un cadou care va inlocui ceea ce tu ar trebui sa oferi.

Masuri de precautie


Inainte de a decide sa expulzezi din casa un animal pe motiv de alergie, asigura-te ca simptomele sunt reale. Fa testul la alergenul specific si consulta-te cu medicul alergolog daca exista un vaccin de desensibilizare.

Exista si cateva reguli simple pe care le poti respecta: spala regulat animalul pentru a indeparta excesul de par, limiteaza-i aria de plimbare si nu-i permite sa aiba acces la lenjeria si perna copilului, foloseste un aspirator cu apa pentru a curata spatiile de locuit.

Pentru a preveni acest lucru, animalul trebuie dus periodic la veterinar si deparazitat aproximativ o data la trei luni. Deparazitarea trebuie sa fie si interna si externa, deoarece pentru om sunt un pericol si parazitii intestinali, dar si puricii si capusele, care pot transmite agentii patogeni ai unor afectiuni prin muscatura lor.

Deparazitarea interna ne fereste de boli periculoase, precum hidatitoza sau toxocaroza, asa ca nu neglija si acest aspect. Un alt pericol este comportamentul imprevizibil al unui animal. Exista cateva reguli simple care pot preveni acest tip de accidente.

Cumpara-i copilului un animal pui. Astfel, vor creste impreuna, se vor obisnui unul cu celalalt si se vor respecta reciproc. Alege o rasa prietenoasa pentru copii, cum este labradorul. Nu lasa un copil mai mic nesupravegheat atunci cand se joaca cu un animal.citeste mai mult[1]


Unelte personale