Colici - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Colici

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Ce putem face daca bebelusul are colici ?

Un bebelus care are colici pare de ne-consolat. Interesant este faptul ca multi bebelusi cu colici plang aproape la aceeasi ora, in fiecare zi, incepand de pe la dupa-amiaza pana seara tarziu. Atunci, isi strange piciorusele, elimina gaze si se zvarcoleste de parca ar avea dureri de burtica. Vestea buna este ca aceste colici - sau dureri de burtica - inceteaza in jurul varstei de 5-6 luni. Mai precis, ce putem face pentru a ajuta bebelusul care sufera de colici?

Daca, alaptati - asa cum desigur este cel mai sanatos pentru bebelus si tanara mamica, ati putea sa excludeti din alimentatia dvs produse care fermenteaza si produc gaze, dar si cofeina si produsele lactate. Veti remarca in cateva zile, o schimbare in bine a bebelusului dvs.

Daca totusi bebelusul primeste si lapte pentru bebelusi sau exlusiv lapte de acest gen - incercati o alternativa (adica incercati alta marca de lapte special pentru varsta lui)


Solutia unei suzete. S-ar putea sa nu accepte, dar daca o accepta, s-ar putea sa il calmeze.


Leagan? Hm...trebuie sa recunoastem ca aceasta solutie da roade... uimitor, bebelusul se calmeaza. La fel de miraculos este sa il tinem in brate ore in sir si in general este adevarat ca bebelusul isi poate gasi alineare daca este tinut cat mai aproape de mamica. Incercati sa il tineti intr-un port-bebe sau sling, sau chiar infasat dupa moda veche.


Cantati-i incet cantecele linistitoare din gama de cantecele ale copilariei. De la In padurea cu alune pana la Melc melc codobelc...


O activitate anti-colici pe care o poate face taticul si care funcintioneaza intotdeauna: o plimbare cu masina. Nici nu va imaginati ce forta de a calma si implici adormi bebelusul are aceasta activitate :) Asezati deci bebelusul intr-un scan de masina pentru bebelus (scoica i se mai spune) si dati o tura prin cartier.

Micutul va auzi un sunet ritmic,constant - ca acela al unei masini de spalat, va fi si lent miscat (si ii va anminti de perioada din burtica mamicii) ...si va cadea frant de oboseala.

Atentie, bebelusul trebuie sa stea in spate, in scaunelul lui de bebelus / scoica.


Incarcati sa ii faceti un masaj.


Verificati daca ii este foame, daca trebuie schimbat scutecul, daca ii este prea cald sau prea frig, daca este obosit sau are dureri. Aerisiti camera.


Folositi ceaiurile din plante - dar nu cele care se infuzeaza ci cele speciale, instant, pentru bebelusi. Multi parinti au gasit un ajutor pretios in ceaiurile instant din plante. Un studiu realizat in Israel a aratat ca o combinatie de plante traditionale ca musetelul, lemnul dulce si semintele carminative (fenicul, anason) reduce frecventa colicilor cu pana la 57%.

Perioada cu colici a bebelusului este la fel de grea pentru ambele parti: bebelus si parinti. S-ar putea sa va simtiti obositi si putin dati peste cap ... de aceea este important sa gasiti o persoana de incredere care va poate ajuta, oferind astfel cate o pauza parintilor, astfel ca macar pentru scurta vreme, sa poata iesi din casa.

Fiti calmi si optimisti - in cateva saptamani, colicii vor fi un capitor depasit din istoria dvs de parinte. Mai presus de orice, nu cedati nervilor sau frustrarii. Orice mica zgaltiere a copilasului ii poate provoca leziuni pe creier sau chiar moartea.mai mult[1]

Unelte personale