Colici bebe - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Colici bebe

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Colici bebe

Strategii pentru calmarea unui bebelus cu colici

Aceste strategii variaza in functie de copil. Dar sunt unele lucruri pe care le puteti face pentru a va calma copilul. Unele functioneaza mai bine daca bebelusul are probleme cu burtica, in timp ce altele va vor fi de ajutor daca bebelusul trebuie linistit.

Verifica biberonul

Daca bebelusul mananca din biberon, este important sa gasiti un biberon care nu va contribui la problema sa. Cu cat inspira mai mult aer cand mananca, cu atat e mai probabil ca va avea probleme cu burtica.

Suzeta trebuie sa aiba o gaura nu prea mica, deoarece-l poate impiedica sa inghita mai multa mancare, dar nici prea mare, deoarece lichidul va curge prea repede.

Unele biberoane sunt create special pentru a reduce intrarea aerului. Unele sunt curbate, iar altele au orificii interne care impiedica ca bulele de aer sa se formeze in lichid.

Hraniti copilul in pozitie verticala

Trebuie sa-l hraniti in pozitie verticala pentru a ajuta laptele sa alunece lin spre burtica sa. Daca sta ghemuit sau aplecat, va capta aer impreuna cu mancarea.

Eliminati mesele haotice

Hraniti copilul inainte sa planga de foame. Daca va face acest lucru, este posibil sa inghita aer impreuna cu hrana. Incercati sa-l hraniti intr-un mediu calm: opriti lumina, porniti muzica lenta si cereti fratilor sai sa faca liniste.

Ajutati copilul sa eructeze

A eructa (a elimina gazele din stomac) ajuta copilul sa scape de bulele de aer din burtica bebelusului. Nu asteptati pana dupa ce a terminat de mancat pentru a-l ajuta sa ragaie. Faceti acest lucru cand ii schimbati pozitia in timpul alaptarii sau dupa cateva minute in timpul mesei cu biberonul.

Ajustati-va dieta daca il alaptati

Daca banuiti ca bebelusul este sensibil la vreo componenta din laptele matern, incercati sa eliminati produsele lactate (lapte, branza, iaurt) timp de cateva saptamani, pana cand proteinele din laptele de vaca sunt eliminate din laptele dumneavoastra.

Daca acest lucru nu functioneaza, eliminati din alimentatie mancarurile picante, produsele din grau, nucile, capsunele, legumele ca varza, broccoli sau conopida, usturoiul, cofeina sau alcoolul. Eliminati aceste surse posibile din alimentatie timp de cateva zile, apoi introduceti-le pe rand, asteptand reactia bebelusului la unul dintre acestea inainte de a-l introduce pe urmatorul. Procesul va dura, dar merita daca va fi in beneficiul bebelusului.
Schimbati laptele praf

Laptele praf nu cauzeaza in mod normal colici, dar daca bebelusul are colici, merita sa incercati sa-l schimbati. Cereti sfatul pediatrului in legatura cu un lapte praf ce nu contine proteina din lapte de vaca.

Incercati un remediu natural

Parintii au tratat dintotdeauna colicile cu remedii naturale, cum ar fi ceaiurile slabe (fenicul, marar, anason, menta sau musetel). Trebuie sa fiti atenti la doze si este bine sa consultati un specialist in ierburi si sa vorbiti cu pediatrul. Unele mame care alapteaza spun ca daca ele beau ceai, bebelusul se va simti mai bine.

Incercati o solutie fara reteta medicala

Multi parinti si-au tratat copii cu un supliment alimentar, un amestec intre ierburi si bicarbonat de sodiu. Incercati si unele pastile anti-flatulenta, daca sunteti de parere ca aceasta este problema bebelusului. Asigurati-va ca ati cumparat pastile concepute special pentru bebelusi. In plus, consultati medicul inainte de a folosi unul din aceste remedii.

Faceti un masaj copilului

Masajul pe burtica bebelusului ar putea ajuta la disiparea gazelor, dar va usura cu siguranta durerea bebelusului. Incercati si un masaj la spate pentru bebelus, acesta ajuta cateodata pentru eliberarea tensiunii in exces.

Folositi o sticla cu apa calda

Unor bebelusi le place sa simta apa calda pe burtica lor. Umpleti o sticla cu apa calda si infasurati-o intr-un prosop. Puneti-o pe burtica bebelusului, dar aveti grija sa nu fie apa prea calda. Ceea ce ar putea fi caldut pentru pielea dumneavoastra, poate fi fierbinte pentru pielea bebelusului.
Faceti galagie

Copiilor le plac sunetele care le amintesc de bataia inimii si de zgomotele fade pe care le auzeau in pantec. Bebelusului i-ar placea sa stea in scaunul sau langa uscatorul de haine in timp ce acesta functioneaza ori in marsupiu atunci cand dati cu aspiratorul.

Porniti muzica linistitoare pentru bebelus

Cantati-i copilului sau incercati un CD cu cantece de leagan; puteti gasi chiar si CD-uri cu sunete din pantec. Pe de alta parte, unii parinti spun ca bebelusii lor prefera rock-ul galagios.

Miscati copilul

Copiii se calmeaza atunci cand se misca, astfel ca este bine sa cumparati un leagan. Bebelusului ii place si sa fie plimbat prin casa in marsupiu. Dar luati aminte ca le place sa fie tinuti sus in marsupiu, aproape de piept ca sa auda bataile inimii.

Incercati sa faceti “bicicleta” cu copilul

Puneti copilul pe spate, tinandu-l de picioare si miscati-le in ritm de bicicleta de cateva ori pe zi. O ocazie buna pentru a incerca acest lucru este atunci cand ii schimbati scutecul. Aceasta miscare ii ajuta pe unii copii sa elimine gazele si alte disconforturi.

Treceti la volan

Multi parinti au descoperit ca o plimbare cu masina, impreuna cu miscarea, galagia si vibratiile sunt printre cele mai bune remedii pentru colici. In plus, o schimbare de peisaj este buna si pentru dumneavoastra.

Incercati o atmosfera diferita

Daca ati petrecut mult timp in casa, este bine sa scoateti copilul la plimbare, fie in carucior, fie in cos, fie in marsupiu. Peisajele, zgomotele si mirosurile ii distrag atentia si aerul curat si miscarea ritmica il calmeaza si il adorm. Pe de alta parte, daca ati fost plecata in oras cu bebelusul intreaga dimineata, linistea din casa poate fi remediul de care are nevoie.

Evitati zgomotele puternice

Daca unii bebelusi se linistesc datorita miscarii, zgomotului si activitatii, altii au nevoie de alte stimulente si raspund favorabil la liniste si intuneric.

Infasarea bebelusului

Ganditi-va cat de inghesuit era bebelusul inainte de nastere si va veti da seama cat de mare este lumea pentru el acum. Infasarea- o metoda veche de invelire a bebelusului intr-o patura- ajuta bebelusul sa se simta in siguranta.
Incercati sa-l infasati pentru mese, daca nu se poate concentra asupra hranei, inveliti-l inainte de perioada cu colici sau inainte de a-l pune la culcare.

Parfumati camera

Unii copii raspund favorabil la parfumuri. Aromaterapeutii au dezvoltat formule speciale de uleiuri esentiale pentru o varietate de probleme, de la dureri de cap pana la oboseala, anxietate sau frica. Incercati un ulei pentru calmare sau parfumul de musetel in dormitor sau o baie parfumata cu lavanda.

Faceti-i baie

Baia calda in timpul colicilor ii distrage atentia si il relaxeaza. Unor copii le place sa fie tinuti in brate in dus, cu jetul indreptat spre spatele lor.

Dati-i suzeta

Orice ajuta copilul sa se calmeze este folositor atunci cand are colici. Pentru unii copii, suzeta este solutia principala. Dati-i suzeta, chiar daca nu ati face acest lucru in mod nornal. O solutie alternativa este sa-l incurajati sa-si suga degetul.

Creati o rutina pentru copil

Trebuie sa hraniti copilul de fiecare data cand ii este foame, iar acesta se va simti confortabil in rutina creata- bai, plimbari, somn. Copilul nu sta cu ochii pe ceas, dar pastreaza ritmul zilelor sale. mai multe detalii[1]

Unelte personale