Cum renuntam la suzeta? - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Cum renuntam la suzeta?

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Vasileion [4 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cum renuntam la suzeta?

Multi parinti prefera solutia suzetei pentru a-si linisti copilul care plange. Este adevarat ca reflexul suptului este format inca din perioada intrauterina. Suptul calmeaza, creaza o stare de bine, deconecteaza. In plus, suzeta este un substitut al sanului matern. Cand acesta lipseste, copilul tinde sa apeleze la ceva care il poate reconforta: unul dintre degete, un colt de paturica sau suzeta.

Este acest obicei de preferat suptului degetului?

Unii specialisti sustin utilizarea suzetei, afirmand ca este mai putin nociva pentru dentitie, mai curata si se renunta mai usor la ea. Pe de alta parte, nu este obligatoriu ca bebelusul sa suga altceva decat sanul matern. Este posibil ca el sa nu recurga la deget din proprie initiativa. Oferirea suzetei nu face decat sa-i induca un obicei nefast, de care ar fi putut fi scutit. Daca bebelusul este tinut ocupat cu suptul suzetei de fiecare data cand resimte o stare de disconfort, el nu mai este motivat sa gaseasca solutii creative de a iesi din impas. In felul acesta este incurajata mentinerea si proliferarea dependentei (care oricum exista la copilul mic). Un astfel de obicei poate duce mai tarziu, in viata adulta, la dependente mai grave, precum aceea de alcool, de tigari sau de mancare, de unde bulimia, obezitatea.

Scopul educatiei este acela de a asista copilul pe drumul sau spre independenta si nu de a-i alina suferintele temporare oferindu-i substitute care sa-l mentina intr-o stare de dependenta.

Cum ajutam copilul sa renunte la acest obicei o data instaurat si cand este cel mai bine sa o facem?

Dupa varsta de 1 an, cand majoritatea copiilor descopera motricitatea (mersul de-a buselea, mersul in picioare, manipularea obiectelor), ei incep sa fie curiosi, sa exploreze casa, sa studieze lucrurile intalnite in cale. Cu cat copilul va fi mai ocupat cu noile cuceriri, cu atat va acorda mai putina importanta suzetei. Atunci este momentul in care puteti incepe sa-l dezobisnuiti de ea.citeste mai mult[1]


Unelte personale