De evitat cand alaptezi - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

De evitat cand alaptezi

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


De evitat cand alaptezi

Mamele care alapteaza mananca in mod normal o varietate de alimente in acest timp. Aceste alimente vor produce diferite arome care schimba gustul laptelui matern. Copilul se bucura, probabil, de varietate.

Cu toate acestea, in cazul in care copilul tau este deosebit de iritat si pare agitat in legatura cu lapte intr-una din zile, incearca sa-ti amintesti ce ai mancat.

Daca el reactioneaza la fel de fiecare data cand tu consumi acel produs alimentar, ar putea fi unul din alimentele pe care sa le eviti atunci cand alaptezi.

Lista cu alimentele pe care sa le eviti atunci cand alaptezi:


1. Evita alimentele condimentate: condimentele, cum ar fi chili, scortisoara, curry si ardeiul rosu ar trebui sa fie evitate in timpul alaptarii. Acestea ar putea duce la probleme legate de gaze la bebelus.

Alimentele picante pot fi foarte dificile pentru sistemul digestiv al copilului. Ei pot bea cu placere laptele, dar sa fie prost dispusi mai tarziu. Alimentele picante pot face ca un copil sa aiba stomacul deranjat, diaree si chiar varsaturi.

Unii dintre ei sufera de dureri mari de abdomen, de asemenea. Acest lucru este cu siguranta o categorie de alimente pe care sa le eviti, atunci cand alaptezi.

2. Alimentele comune care s-a descoperit ca provoaca balonare la bebelusii hraniti la san: legume, cum ar fi fasolea, broccoli, varza de Bruxelles, varza, conopida, ardeiul iute, ceapa, napii si castravetii.

3. Evita citricele: citricele, cum ar fi portocalele, grapefruitul, ananasul si lamaia ar trebui evitate. Asemenea alimente pot duce la aparitia iritatiei de scutec a bebelusului.

4. Soia, nucile, arahidele, produsele lactate, prunele, mango, graul, ouale si porumbul sunt unele dintre produsele alimentare care ar putea provoca o alergie copilului tau si ar trebui sa fie consumate dupa consultarea medicului.

5. Evita cofeina: este acceptabil sa bei sau sa mananci produse cu cofeina de pana la 700 ml pe zi. Prea multa cofeina consumata poate duce la incapacitatea de a dormi a bebelusului tau.

6. Evita alcoolul si tutunul cat de mult poti. De fapt, daca este posibil, inceteaza sa consumi orice forma de alcool in timpul alaptarii.

7. Evita alimentele prajite, nuca de cocos, indulcitorii artificiali, aspirina si medicamentele pentru raceala. Intotdeauna intreaba medicul mai intai.mai multe detalii[1]

Unelte personale