Infasatul nou-nascutului - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Infasatul nou-nascutului

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cuprins

Infasatul, din nou la moda

Infasatul nou-nascutului
Foarte popular pe vremea parintilor nostri, infasatul era considerat in primul rand o modalitate de a indrepta picioarele nou-nascutilor. Foarte putini din adultii de astazi au scapat de infasatul foarte strans, menit sa ne faca picioarele drepte si frumoase.

Astazi se stie ca nu infasatul strans indreapta picioarele copiilor, ci alimentatia bogata in calciu, iar multe mamici considera infasatul o metoda barbara care nu permite sugarilor sa faca nicio miscare.

Masa pentru infasat
Marea majoritate a nou-nascutilor adora sa fie infasati pentru ca paturica stransa in jurul corpului lor le aminteste de siguranta si caldura pe care le simteau in burtica mamei.

Infasatul ajuta bebelusii sa adoarma mai repede, sa doarma mai mult si il linisteste atunci cand plange. Acestea sunt valabile in special in cazul nou-nascutilor. In plus, infasatul impiedica bebelusul sa ridice manutele, sa se zgarie pe fata.

Totusi, unii bebelusi nu par sa agreeze deloc infasatul. In asemenea cazuri, se poate incerca un infasat mai lejer, care sa le permita mici miscari sau se pot lasa manutele complet pe dinafara. ...mai multnou-nascuti.ro

Tehnica infasatului

Tehnica infasatului -pasul1
Tehnica infasatului -pasul2
Tehnica infasatului -pasul3
Tehnica infasatului -pasul4
Tehnica infasatului -pasul5
Tehnica infasatului -pasul6
Tehnica infasatului -pasul7
Tehnica infasatului -pasul8
Tehnica infasatului -pasul9
Tehnica infasatului -pasul10
Tehnica infasatului -pasul11

Este adevarat ca infasatul bebelusului nu mai este o practica obisnuita, dar ar trebui sa faci acest lucru macar in prima luna de viata. Nu uita sa nu-l strangi prea tare, pentru ca exista riscul unei luxatii de sold.

Cum procedezi?

  • Intinde pe masa de infasat paturica si indoaie usor unul dintre colturi.
  • Aseaza bebelusul cu fata in sus pe paturica, pe diagonala, astfel incat capsorul sa se afle in coltul indoit.
  • Prinde coltul stang al paturii si infasoara bebelusul.
  • Coltul de jos va fi indoit si petrecut in sus, astfel incat sa-i acopere piciorusele.
  • Acum prinde coltul drept al paturii si infasoara-l, lasand descoperite numai capul si gatul. Leaga-l, nu foarte strans.

Retine insa un aspect: nu-l infasa direct pe piele, pentru ca pot aparea iritatii. Pielea lui este foarte sensibila si, pentru a o proteja, imbraca-l mai intai cu o camasuta si o pereche de pantalonasi, foarte subtiri. ...mai multtopsanatate.ro

Argumente pro si contra

Infasatul modern

Argumente Pro:

  • Doctorul american Harvey Karp, in cartea sa „ The Happiest Baby on the Block”, afirma ca un sugar infasat este mai liniştit si se calmeaza mai repede atunci cand plange pentru ca, avand manutele prinse pe langa corp, nu se mai declanseaza Reflexul Moro.
  • Un sugar infasat va fi mai linistit si va dormi mai bine pentru ca se simte in siguranta.

Argumente Contra:

  • Mamicile tinere considera infasatul o practica desueta si periculoasa.
  • Nici medici nu recomanda infasatul sugarilor, pentru ca este necesar ca bebelusii sa se poata misca pentru a-si exersa muschii, sa-si perfectioneze miscarile, sa cerceteze si sa cunoasca lumea inconjuratoare.
  • Infasatul strans este complet contraindicat datorita accentuarii conditiilor de aparitie a luxatiei congenitale de sold.
Sling-ul
Pana la urma fiecare mamica decide ce este mai bine pentru copilul ei. Daca decizi sa incerci infasatul, trebuie sa stii cateva lucruri importante:
  • paturica trebuie sa fie prinsa lejer, asa incat sa-si poata misca usor picioarele. Nu se leaga genunchii.
  • nu se infasa sugarul daca in camera e foarte cald. Supraincalzirea este un factor de risc pentru sindormul mortii subite.
  • folosirea sling-ului este o alternativă la infasat. Sling-ul este acea fasie de material textil, care se leaga in jurul trunchiului tau, cu bebelusul prins inauntru. ...mai multunica.ro

Infasatul bebelusilor nu rezolva problemele ortopedice

Displazia de sold, o deficienta structurala si arhitecturala a soldului, prezinta o frecventa variabila in raport cu aria geografica, cu prezenta factorilor favorizanti si cu obiceiurile si traditiile locale.

Obiceiul infasatului nu are nici un beneficiu. Daca bebelusul este predispus la displazia luxanta, tot dezvolta afectiunea, iar infasatul chiar ii favorizează evolutia.

Displazia de sold apare mai des la fete, incidenta fiind de 86% in randul acestora. Ea este controlata de constelatia genetica si concentratia hormonilor estrogeni.

Diagnosticul de displazie de sold trebuie stabilit imediat dupa nastere. Daca diagnosticul este stabilit in primele 30 de zile de viata, tratamentul durează cel mult 2 luni, astfel incat, la 3 luni, copilul este vindecat. ...mai multacasatv.ro

Unelte personale