Influenteaza suzeta dezvoltarea sanatoasa a copilului? - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Influenteaza suzeta dezvoltarea sanatoasa a copilului?

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Vasileion [6 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Influenteaza suzeta dezvoltarea sanatoasa a copilului?

  In ultimul timp s-a constatat ca tot mai multi parinti tineri sunt reticenti atunci cand vine vorba despre banala suzeta  atat de prezenta in viata bebelusilor. O mare parte dintre parinti considera ca obiceiul de a suge suzeta poate duce la dezvoltarea nesanatoasa a dintilor si gingiei copilului, sau la diverse dependente. Sunt aceste convingeri exagerari sau sunt rupte din realitate?

Afecteaza suzeta dezvoltarea sanatoasa a danturii copilului?

Acesta a devenit in ultimul timp un subiect controversat, adesea dezbatut in sedintele APDA (Asociata Americana a Medicilor Pedodonti). Multi specialisti in stomatologie pentru copii au declarat ca sunt impotriva folosirii suzetei, in special daca aceasta este indulcita inainte de a fi data copilului. De asemenea, ei sustineau faptul ca suzeta poate afecta inclusiv evolutia dintilor permanenti daca este folosita o perioada indelungata de timp si, mai mult decat atat, ca poate duce la dificultati de vorbire.

Cu toate acestea, studiile recente au demonstrat faptul ca suptul suzetei nu este atat de daunator precum se credea, ba mai mult poate reduce riscul dezvoltarii anumitor boli. Ca urmare a acestor studii, APDA a lansat recent un comunicat de presa prin intermediul caruia recomanda folosirea suzetei in primul an de viata, inaintea si in timpul somnului.

Asadar, suzeta nu este doar inofensiva ci, din contra, utilizata corespunzator ea se poate transforma intr-un real ajutor pentru organism!

Trebuie tinut insa cont de faptul ca afirmatiile medicilor dentisti sunt bazate pe fapte concrete si ca folosirea suzetei o perioada indelungata de timp poate duce la aparitia ulterioara a anumitor afectiuni dentare, la dezvoltarea gresita a danturii si gingiei copilului. citeste mai mult[1]


Unelte personale