Masajul bebelusilor - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Masajul bebelusilor

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cuprins

De ce sa ii faci masaj bebelusului tau?

Masajul sau gimnastica bebelusului este foarte importanta mai ales in primul an deoarece se face transferul de la pozitia fetala-intrauterina care ferea un spatiu limitat, la un mediu nou de viata numai bun de explorat. Acest tip de masaj-gimnastica pentru bebelusi ii invata pe copii sa se bucure din plin de noul mediu de viata.


Atingerea este cel mai important mod de comunicare al bebelusului. Simtul tactil ii furnizeaza o multime de informatii si il ajuta sa se dezvolte mai frumos.

Gimnastica si masajul sugarului este indicata pentru ca ajuta la dezvoltarea armonioasa a copilului, poate diagnostica si corecta eventualele deficiente, prin folosirea unor tehnici, miscari si manevre care determina posturile si miscarile corecte ale bebelusului. Masajul practicat cu regularitate il ajuta sa doarma, sa se hraneasca mai bine si sa se bucure de noutatile aparute in primul an de viata. ...mai mult[1]

Efectele masajului la bebelusi

  • reduce agitatia copilului si il calmeaza;
  • relaxeaza muschii tonifiindu-i si sporeste motricitatea;
  • deblocheaza articulatiile, sporind mobilitatea;
  • stimuleaza sistemul circulator, stimuland imunitatea si circulatia;
  • creaaza o stare de siguranta si încredere;
  • ii regleaza pofta de mancare.
  • stimuleaza digestia, diminuand si inlaturand colicii.


Aceasta gimnastica-masaj poate fi facuta si de mama acasa dupa ce a fost instruita in prealabil de un profesionist calificat in masajul pentru copii. Dar este recomandat ca periodic acestea sa se faca de catre personal calificat pentru ca acestia sa poata urmari dezvoltarea copilului, precum si introducerea unor exercitii noi cu grad de complexitate mai ridicat. ...mai mult[1]

Cand si cum sa incepi masajul?

  • Alege un moment in care tu si copilul tau sunteti relaxati si calmi. Masajul se recomanda la o jumatate de ora dupa ce bebelusul a mancat.
  • Asigura-te ca temperatura camerei este de 25 de grade Celsius. Dezbraca-l complet, iar daca vremea este rece sau umeda acopera zonele corpului bebelusului care nu sunt masate.
  • Aseaza copilul pe o suprafata moale in asa fel incat sa se simta confortabil si in siguranta.
  • Este o idee buna sa aplici putina crema pe mainile tale ca sa fie moi si calde.
  • Masajul se face de la cap inspre degetele de la picioare. Vei masa capul, fata, umerii, bratele, pieptul, stomacul si picioarele cu atingeri moi si blande.
  • In timp ce ii faci masaj copilului tau uita-te la el cu tandrete.
  • Daca bebelusul tau vrea sa schimbe pozitia, lasa-l. Nu il forta sa stea intr-o anumita pozitie, poti reveni la acele zone mai tarziu.


Cat de tare apesi?

Inchide ochii si apasa pe pleoapele tale. Presiunea pe care ar trebui sa o folosesti este aceeasi ca atunci cand apesi pe pleoapele tale fara sa simti un disconfort.

In zonele mici foloseste varful degetelor. In zone mai mari foloseste palma. Atinge usor pielea bebelusului tau si maseaza muschii usor. ...mai mult[2]


Exercitii pentru masaj

Masajul manutelor
Masajul genunchilor
Masajul picioruselor
Masajul talpilor
Masajul spatelui

Masajul mainilor si abdomenului Asezati copilul pe spate cu piciorulele spre dvs. Prindeti-l cu mana stanga de manuta lui dreapta , usor ridicata, iar cu dreapta , neteziti-i usor prin alunecare , fara presiune , partea interioara a antebratului si a umarului, dinspre cot spre piept. Efectuati miscarile de 4-6 ori , si repetati miscarile si pentru cealalta manuta.

Cu mana stanga tineti copilul de picioruse, iar cu dreapta ii masati usor burtica cu miscari circulare, in sensul acelor de ceasornic, ocolind zona ficatului.Repetati miscarile de 4-6 ori. De la varsta de 3 luni ii putiti masa si musculatura acestei zone.

Masajul picioarelor

Neteziti usor partea dorsala a piciorului, dinspre calcai, spre zona inghinala. Repetati miscarile de 4-6 ori pentru fiecare picior pin parte.


Masajul coloanei vertebrale

Asezati copilul pe o parte. Treceti-va cate doua degete dea lungul coloanei , pe partile laterale a acesteia, de la fundulet spre umeri. Executati cate o asemenea manevra pentru fiecare parte a coloanei.

Masajul spatelui ( dupa varsta de 2 luni )

Copilui este asezat pe burtica si se sprijina cu piciorele de dvs. Neteziti-i cu dosul palmei spatele, de la fundulet spre gat, apoi cu fata palmele , de la gat spre fundulet. Repetati miscarea de 4-6 ori.

Masajul talpilor

Culcat pe spate. Cu degetele aratatoared de la ambele maini saltati usor talpile copilului si mentineti-le ridicate. Cu degetele mari masati usor partea exterioara a talpilor, de la degete spre calcai. Apoi masati degetele. ...mai mult[3]



--By Dorothyna @ 26 martie 2010 17:07

Unelte personale