Prevenirea obezitatii la copii - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Prevenirea obezitatii la copii

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cuprins

Prevenirea obezitatii la bebelusi

Prebenirea obezitatii la bebelusi
Inainte de a oferi biberonul bebelusului, trebuie sa vedem daca ii e foame, daca e dornic sa manance, iar in caz contrar, sa ne abtinem de la a-l obliga, de la a-l forta. Sunt foarte haiosi copiii rotofei, bucalati, durdulii si toata lumea iubeste sa-i ciupeasca, dar sa ne gandim ca daca raman asa un timp mai indelungat, e posibil sa devina obezi pe viata.

Intr-o astfel de situatie, formula laptelui poate fi usor diluata, dar numai cu avizul medicului specialist. Acesta poate sugera, pe langa diluarea laptelui si scaderea cantitatii de zahar sau miere din alimentatia sugarului.

Pentru a evita obezitatea bebelusilor, de mare ajutor ar fi stabilirea exacta a momentului cand se va introduce in alimentatie mancarea solida. Iarasi, numai la sfatul medicului se hotaraste acest lucru.

Nu neglijati masajele, baile, miscarea fizica si jocul. Sunt foarte importante inca din stadiul de bebelusi. Si mai tarziu, cand copiii incep sa mearga, jocul, exercitiile fizice si alimentatia corecta, fara excese, sunt esentiale pentru o dezvoltare normala, sanatoasa si armonioasa, atat fizica cat si psihica.

In alimentatia copiilor trebuie sa existe foarte multe fructe si legume. Caci obezitatea poate fi declansata nu atat de cantitatea hranei ingerate, cat de calitatea acesteia. ...mai mult[1]

Sfaturi pentru parinti

Caloriile in plus dauneaza
Parintii joaca un rol foarte important in tratarea copiilor obezi. In cazul in care copilul ia in greutate in mod excesiv, trebuie sa il ajuti sa piarda din caloriile in plus si sa mentina o greutate sanatoasa. Poti incuraja copilul sa tina o dieta echilibrata, sanatoasa, sa faca schimbari in obiceiurile ce tin de alimentatie si sa creasca activitatile fizice.
  • Dieta sanatoasa: Copii nu trebuie sa fie supusi unor diete de pierdere in greutate deoarece ar putea sa le afecteze cresterea. Dieta copiilor ar trebuie sa fie proaspata si plina de nutrienti. Mancaruri cum ar fi painea, orezul, cartofii, pot da jumatate din energia necesara la o masa. Incerca mancaruri mai sanatoase cum ar fi fructele proaspete in loc de mancarurile cu multe calorii ce includ prajituri sau ciocolata. Ai putea alege mancaruri fripte sau coapte in loc de cele prajite. Ar trebui sa preferi sucul din fructe proaspete diluat cu apa sau alte alternative fara zahar in loc de bauturile acidulate ce contin foarte mult zahar. Poti incepe ziua copilului cu un mic dejun sanatos ce include cereale, lapte si fructe proaspete.


  • Schimbari in obiceiurile de mancare: trebuie sa schimbi obiceiurile ce tin de alimentatie si atitudinea spre mancare si sport pentru a realiza efecte de durata.
  • Fii un bun exemplu prin propriile obiceiuri sanatoase. Ofera gustari si mese la intervale regulate pentru a preveni infometarea copilului. Evita sa tii gustarile bogate in grasimi si continut de zahar la indemana copiilor.
  • Activitate fizica: incurajeaza copilul sa mearga pe jos de fiecare data cand este posibil in loc sa mearga cu masina sau cu autobuzul. Sugereza-i sa se implice in activitati de echipa.

Tine cont de aceste lucruri despre obezitate si vei putea sa previi aceasta problema intr-un mod mai confortabil. Astfel poti ajuta copilul sa mentina o greutate normala a corpului si sa ramana activ si sanatos. ...mai mult[2]

Alte sfaturi

  • Incercati sa inregistrati progresele in timp
  • Consumati si dumneavoastra alimentele pe care le consuma copilul
  • Fiti creativi cand vine vorba de nevoile copilului
  • Nu va infometati copilul!
  • Aveti rabdare si asteptati-va la rezistenta si impotrivire mai mult[3]

Tratament pentru copiii obezi

Tratamentul pentru obezitate se bazeaza pe incetinirea sau oprirea cresterii in greutate astfel incat copilul sa se dezvolte in greutatea pe care o are in cateva luni sau in cativa ani.

Cercetarile arata ca pentru fiecare procent de 20% de exces de greutate ideala copilul va avea nevoie de de pana la un an jumatate de mentinere a greutatii pentru a atinge greutatea ideala.

Activitatea fizica si exercitiile sunt cele mai bune metode de a preveni si trata obezitatea la copii. Tratamentul include terapie de comportament, reducerea sedentaritatii si schimbarea planurilor nutritionale si ale activitatilor fizice. Ofera-i copilului o dieta echilibrata. Multi copii sunt influentati de comportamentul parintilor. ...mai mult[4]

Unelte personale