Riscurile obezitatii - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Riscurile obezitatii

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Vasileion [4 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Riscurile obezitatii

Grasimea corporala este de folos organismului. Ea protejeaza organele interne si izoleaza corpul din punct de vedere termic.

Totusi grasimea in exces duce la obezitate, poate cea mai des intalnita boala a zilelor noastre. Obezii au sanse triple de moarte premature fata de persoanele cu o greutate normala.

O persoana este obeza atunci cand indicele de greutate corporala este mai mare de 30. Atunci cand acesta trece de 40 vorbim de obezitate avansata, ceea ce implica riscuri serioase in ce priveste sanatatea. Sa vedem care sunt aceste riscuri.

Sarcina cu risc crescut

Un indice de greutate corporala peste 30 reduce mult sansele femeii de a ramane insarcinata, deoarece femeile obeze au nivel crescut al testosteronului, ceea ce impiedica ovulatia normala. In al doilea rand, obezitatea pune multe riscuri mamei obeze si nou nascutului, atat in timpul nasterii si sarcinii cat si dupa. Gravidele obeze au sanse foarte mari de a face hipertensiune indusa de sarcina, iar copii lor se pot naste cu defecte congenitale grave, precum spina bifida. La lauzele obeze exista riscul de infectii ale endometrului si infectii urinare.

Boli cardio vasculare

Indivizii supraponderali sau obezi risca sa sufere infarcturi, sa dezvolte angina pectorala, si sa simta dureri in piept. Tensiunea arteriala crescuta este foarte des intalnita la persoanele obeze. Obezitatea estede asemenea asociata cu un nivel mare al trigliceridelor si al colesterolului “rau” si cu un nivel mic al colesterolului “bun”.mai mult[1]


Unelte personale