Vaccinuri bebelusi - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Vaccinuri bebelusi

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Primele vaccinari si controale medicale ale bebelusului

Principala grija a oricarui parinte este aceea de a avea un copil sanatos. Chiar din timpul sarcinii, va trebui sa te familiarizezi cu tot ce inseamna controale medicale, grila de vaccinari sau alte metode de imunizare impotriva multor afectiuni nedorite.

La nastere, bebelusii au imunitate la anumite infectii datorita anticorpilor care au trecut prin placenta de la mama la fat. Dupa nastere, sugarul beneficiaza in continuare de anticorpi suplimentari din laptele matern. Dar, in ambele cazuri, imunitatea este doar temporara. De aceea, actiunea vaccinurilor obligatorii este benefica si ajuta organismul micutului sa se apere impotriva bacteriilor sau virusilor care pot provoca o serie de boli nedorite, in sensul stimularii organismului de a produce anticorpi. Odata activati, acesti anticorpi raman in corp si sunt activi atunci cand apare pericolul unei boli reale. mai mult despre[1]


Principalele vaccinuri

Schema vaccinurilor obligatorii si gratuite mai mult despre[2]

Ingrijirea dupa vaccinuri

Trebuie stiut ca toate vaccinurile pot determina unele reactii neplacute imediat dupa imunizare, cum ar fi febra, inrosirea sau inflamarea locului unde s-a facut injectia, o usoara stare de agitatie, inapetenta (lipsa poftei de mancare) sau modificarea scaunelor (moi). Mai mult, unii bebelusi pot manifesta o reactie alergica imediat dupa imunizare, sub forma unei eruptii sau urticarii care se poate extinde pe o mare suprafata a pielii sau pe tot corpul. Foarte rar se poate intampla ca reactiile adverse sa se manifeste foarte sever la cateva minute dupa imunizare si sa poata fi traduse prin simptomele socului anafilactic. In astfel de cazuri, repetam, foarte rare, este necesara, de urgenta, interventia medicului pediatru.

Principala modalitate de prevenire a reactiilor adverse precum iritabilitatea sau febra asociate vaccinurilor este administrarea unui supozitor cu paracetamol imediat dupa vaccinare, lucru ce se poate repetat la interval de 4 ore, la recomandarea medicului. Daca micutul tau are febra mai mare de 39 de grade Celsius, este necesar consultul medical de urgenta.

De asemenea, in locul unde i s-a facut injectia poate aparea un nodul sau o mica umflatura. In aceasta zona, aplica-i de-a lungul intregii zile comprese reci. citeste mai mult[3]

Unelte personale